Sneak peek: ontdek de nieuwe website van Onze Natuur

Sneak peek: ontdek de nieuwe website van Onze Natuur

Beste partners,

Eerst en vooral hopen we dat jullie en alle mensen die jullie dierbaar zijn het goed stellen. 

Terwijl corona verder raast, gaat het team van Onze Natuur ook door. We blijven jullie inspireren met boeiende en verrassende verhalen van eigen bodem, die vanaf maandag 6 april te vinden zijn op onze gloednieuwe website!

Net geen jaar geleden, op 6 april 2019, lanceerden we het merk Onze Natuur met het gelijknamige contentplatform onzenatuur.be. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een 360°-merk met ons online magazine als centrale spil. Hier brengen we onze landgenoten en de Belgische natuur samen in een online natuurwereld boordevol artikels, video’s, vlogs en tips. Bovendien geven we op ons contentplatform sneak peeks uit onze 7-delige documentairereeks die in de maak is. Zo maken we iedereen warm voor het hoogtepunt in 2022: de release van Onze Natuurdocumentaire op Canvas. 

Ook na onze documentaire in 2022 blijft onzenatuur.be verder bestaan. Onze ambitie? Top of mind zijn bij zoveel mogelijk mensen wanneer ze online op zoek zijn naar Belgische fauna en flora. Daarom vonden we het hoog tijd om met een kritische blik naar onszelf te kijken en onze website te optimaliseren tot een futureproof platform.

Wat is er nieuw op onzenatuur.be?

  • Een opgefrist design geeft elke websitebezoeker een bijzonder aangename online natuurbeleving met nog meer (adem)ruimte voor uniek beeldmateriaal en boeiende video’s.
  • Naast onzenatuur.be hadden we ook notrenature.be voor onze Franstalige landgenoten. Deze twee websites hebben we samengevoegd tot één platform waar je makkelijk kan schakelen tussen beide talen.
  • Nieuwe categorieën: de kust, het bos, de stad, zoetwater, de heide, etc. Verschillende Belgische biotopen, die ook aan bod komen in onze Canvas-documentaire, vormen nu een handige leidraad op onze website.
  • Onze Natuur is van alle Belgen en dus krijgen de mooiste beelden van onze ambassadeurs een plek op het platform. Meer user generated content die de betrokkenheid nog meer verhoogt.
  • Partner content zal meer in het oog springen op onze nieuwe site dankzij een extra tag. Bovendien krijgt elke partner een eigen plekje op onze website. Op deze dedicated pagina is plaats voor een logo, een woordje uitleg en alle gelinkte content.

Op dit moment leggen we de laatste hand aan onze nieuwe website.
​Maandagochtend 6 april gaat hij live!

Bekijk hier alvast een sneak peek:

Tot maandag op onze nieuwe website?

​Warme groeten en stay safe!
​Het team van Onze Natuur

PS: Zag jij Onze Natuur op Iedereen Beroemd? Elke donderdag vanaf 19u50 op Eén.

Over Onze Natuur - Hotel Hungaria

Aan de andere kant van de wereld lijkt het gras altijd groener, mysterieuzer en indrukwekkender. We staren met grote ogen naar buitenlandse beelden van exotische dieren en hun weelderige biotopen maar vergeten ondertussen eens door het raam naar buiten te kijken.

Als je dat zou doen, zou je merken dat wat er zich in je achtertuin afspeelt minstens even fascinerend is. En eens je dat gezien hebt, zal je er nooit meer naast kunnen kijken: Onze Natuur is onwaarschijnlijk wild.

Onze Natuur wil je het wilde België in volle glorie laten ontdekken met ongeziene beelden, onvertelde verhalen, actualiteit, live cams en evenementen waardoor je niet anders kan dan je wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Door weer en onweer. Om 11 miljoen Belgen te doen inzien dat we grenzeloos trots mogen zijn op wat er zich in ons eigen land afspeelt.

Zo willen we de band tussen de Belgen en hun natuur versterken. Want als je met zoveel fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen.