Onze Natuur overwintert met hartverwarmende content

Onze Natuur overwintert met hartverwarmende content

Onze natuur liet zich weer van zijn mooiste kant zien deze winter. Ter compensatie van alle sneeuwpret bracht het Onze Natuur-team dagelijks hartverwarmende content.

Van oud...

"2020, 'kat er ook meer van verwacht." We grapten erover toen we onze wildste kerstwensen de wereld instuurden, maar eigenlijk konden we 2020 wel in schoonheid afsluiten. Ondertussen mogen we elke maand gemiddeld 90.000 websitebezoekers verwelkomen en staat de socialmediateller op meer dan 53.000 fans. Via de kanalen van HLN en 7sur7 bereikten we nog eens 1.536.500 kijkers. We trakteerden hen allemaal op een leuke eindejaarsquiz. Hoe breng jij het ervan af?

... naar nieuw

Wat brengt het nieuwe jaar voor Onze Natuur? We stelden alvast onze 8 groene voornemens voor. Tegelijk zetten we ook de eindspurt in richting onze 7-delige natuurdocumentaire. Hoe we in 6 maanden - ondertussen nog maar 5 - de laatste puzzelstukjes filmen, lees je in onderstaand interview met producer Line Leeters en eindredacteur Joost Tack.

De geluksvogels van de Nationale Loterij

Met de Nationale Loterij aan onze zijde kunnen nog meer mensen hun steentje bijdragen aan een biodiverse Belgische natuur. Door te investeren in sociale en lokale projecten die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, geeft de Nationale Loterij iets heel kostbaars terug aan de maatschappij: namelijk extra steun voor de bescherming van onze Belgische natuur.

In alle Lottery Shops en op de socialmediakanalen van de Nationale Loterij zijn sinds kort leuke, korte natuurvideo’s over geluksvogels en geluksbrengers in de natuur te zien. Zo steunt de Nationale Loterij niet enkel de verslaggeving over onze eigen natuur, het brengt de natuur ook dichter bij haar spelers.

Bekijk de eerste video hier:

Onze wolven blijven boeien

In 2018 keerde de eerste wolf terug naar ons land. Naya, August en hun welpen worden intussen op de voet gevolgd met behulp van o.a. wildcamera's. Zo werden er deze week nog twee wolven in de sneeuw gespot. Ook op social media zijn de Belgische wolven veelbesproken, helaas soms ook in negatieve zin. Hoog tijd om te benadrukken waarom de komst van een toppredator naar ons land net heel goed nieuws is voor onze natuur.

Lees volgende week zeker ook onze bijdrage over de Belgische wolven in Knack Magazine.

Nieuw leesvoer voor boekwormen

Heb je ook genoten van Pims leuke dagboekverhalen in 'Een jaar op stap door het wilde België', het eerste boek uit de Onze Natuur-reeks? Ondertussen verzamelden wij nog meer tips en verhalen om later dit jaar twee nieuwe boeken op jullie los te laten. Of zeggen we beter: jullie los te laten op twee nieuwe boeken?

Wat zit er in de pipeline?

  • Het Onze Natuur wandelboek (zomer 2021)
  • Het Onze Natuur soortenboek (najaar 2021)
Story image

Klaar voor Het Grote Vogeltelweekend?

Nog geen coronaproof plannen dit weekend? Dan hebben wij een supertip. Op zaterdag 30 en zondag 31 januari organiseert Natuurpunt naar jaarlijkse gewoonte Het Grote Vogeltelweekend. Tel de vogels in je tuin en stuur hier je gegevens door. Zo maak je deel uit van het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen.

Laat het voorjaar maar komen!

Heb jij nog ideeën die je graag wil bespreken met ons? Wij zijn één en al oor.

Het team van Onze Natuur

 

PS Zag je het konikpaard op de headerfoto? Deze foto is het werk van Johan Lambrix, een van de Onze Natuur-ambassadeurs. Deze groep van creatieve natuurliefhebbers maakt op vrijwillige basis hoogstaande user generated content die we maar al te graag delen met al onze partners en fans. Geniet ervan! 

 

Over Onze Natuur - Hotel Hungaria

Aan de andere kant van de wereld lijkt het gras altijd groener, mysterieuzer en indrukwekkender. We staren met grote ogen naar buitenlandse beelden van exotische dieren en hun weelderige biotopen maar vergeten ondertussen eens door het raam naar buiten te kijken.

Als je dat zou doen, zou je merken dat wat er zich in je achtertuin afspeelt minstens even fascinerend is. En eens je dat gezien hebt, zal je er nooit meer naast kunnen kijken: Onze Natuur is onwaarschijnlijk wild.

Onze Natuur wil je het wilde België in volle glorie laten ontdekken met ongeziene beelden, onvertelde verhalen, actualiteit, live cams en evenementen waardoor je niet anders kan dan je wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Door weer en onweer. Om 11 miljoen Belgen te doen inzien dat we grenzeloos trots mogen zijn op wat er zich in ons eigen land afspeelt.

Zo willen we de band tussen de Belgen en hun natuur versterken. Want als je met zoveel fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen.