Onze Natuur: ontdek het wilde België.

Onze Natuur: ontdek het wilde België.

Hotel Hungaria lanceert met VRT, RTL TVI en Agentschap voor Natuur en Bos: Onze Natuur. Dit ambitieus 360°-merk laat zien dat Onze Natuur verbazend wild en verrassend dichtbij is. Via het online platform onzenatuur.be, social media, een bioscoopfilm en een prestigieuze tv-reeks komt de wilde natuur nu nog dichterbij. De missie: elke Belg grenzeloos trots maken op wat er zich in ons eigen land afspeelt. Zo trots zelfs, dat Onze Natuur spontaan beter beschermd wordt.

Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar over de Belgische natuur hoeven we niet bescheiden te zijn. De dwergmuis weeft even vernuftige nesten in het riet als een Afrikaanse wevervogel, zonder dat hij kan vliegen. Niet het luipaard maar onze slechtvalk is het snelste dier ter wereld. En als je denkt dat onze Kalmthoutse Heide qua schoonheid moet onderdoen voor de Afrikaanse Savanne, dan moet je maar eens terugkomen wanneer de struikhei de droge vlakte omtovert in een zee van paarse bloemen.

 Als je het wil zien, kan je er niet onderuit: we zijn omsingeld door sensationele, wilde natuur. Hotel Hungaria wil het wilde België in volle glorie laten zien.

Onze Natuur heeft als missie de Belgische fauna en flora te laten ontdekken en beleven zoals nooit tevoren en 11 miljoen Belgen grenzenloos trots te maken op wat er zich in ons land afspeelt.

Zo is er het groeiende online nature magazine dat de ambitie heeft om al het nieuws van Onze Natuur op de voet te volgen. Je volgt er vlogs van cameramensen die door weer en wind op zoek gaan naar het perfecte beeld en van boswachters die live vertellen wat er in hun gebieden gaande is. Je vindt er tips om Onze Natuur zelf te ontdekken en te beschermen, nieuws over hoe het gaat met de wolven, webcams die onze natuur live volgen, ongeziene beelden, onvertelde verhalen, en dat alles gebracht met een terechte fierheid.

Op social media komen er dagelijks inspirerende posts die Onze Natuur nog dichterbij brengen, tot in de achtertuin toe.

Vanaf 21 september 2022 is Onze Natuur - De Film te zien in bioscopen over heel België. Want de prachtige beelden komen nu eenmaal het best tot hun recht op het witte doek.

Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen... Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

 

Later in 2022 komt er een prestigieuze tv-documentairereeks op Canvas & RTL die zich uitstrekt over 6 unieke biotopen vol dieren en planten die je nog nooit op zo’n unieke manier in beeld zag, met verhalen die nog nooit op deze manier werden verteld. Neem nu die intelligente kraaien die stoplichten kunnen lezen of moordlustige muizen die jagen op de bodem van meren. 

De natuur beleef je !

We willen de Belg met open ogen midden in Onze Natuur krijgen. Daarom organiseren we de komende jaren tal van wandelingen, fietstochten, evenementen en acties die je Onze Natuur écht doen beleven. Je kan niet anders dan je wandelschoenen aantrekken en naar buitengaan. Door zon en regen.

Iedereen ambassadeur

Het is de missie van Hotel Hungaria, Agentschap voor Natuur & Bos en VRT om de band tussen de Belgen en de Belgische natuur te versterken. De Belg ziet de natuur rondom hem wel, maar hoe meer we weten over die natuur, hoe gerichter we er naar kijken en ermee omgaan. België is een unieke samenlevingsvorm tussen mens en natuur. Wanneer we de natuur grondiger beleven, mondt dit uit in respect en worden we met z’n allen beschermers van onze natuur.

Over de makers: Hotel Hungaria

De makers van het 360° merk Onze Natuur positioneerden eerder al succesvolle merken zoals Dagelijkse kost, Groenland, Beestig, Olly Wannabe, Helden etc. Hotel Hungaria slaagde er altijd in om mooie tv en online content te maken die miljoenen Vlamingen ook aanzette tot concrete actie: zelf opnieuw in de keuken staan, de tuin aanpakken, de bouw van Heldenland in Tienen, huisdieren op verantwoorde wijze verzorgen, het zijn slechts een paar voorbeelden. Hun ervaring zetten ze nu in om van Onze Natuur een merk te maken dat niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven van elke Belg.

DOP's Pim Niesten & Dick Harrewijn trokken voor Hotel Hungaria 2,5 jaar heel België rond, op zoek naar unieke & onvertelde verhalen. Zij slaagden erin die verhalen op een ongeziene manier in beeld te brengen.

Praktisch.

Het online nature magazine staat nu al in bloei en kent oneindig veel seizoenen. Ook op Twitter, Facebook en Instagram kan je er al niet omheen: Onze Natuur is echt overal. De tv-reeks zal te zien zijn op Canvas & RTL in 2022. 

Contact.

Omdat Onze Natuur de referentie wil zijn voor alles in en rond de Belgische natuur, kan je ons altijd contacteren voor samenwerkingen, interviews, opinies of content. Als merk, bedrijf, organisatie of particulier. Samen kunnen we Onze Natuur nog indrukwekkender maken.

Partners.

Met dank aan onze partners ANB, VRT, RTL, Natuurpunt, Mooimakers, Be WaPP, Biobest, Swarovski Optik, Volvo, BNP Paribas Fortis, Nationale Loterij, Inverde, WWF, Dienst Marien Milieu & Lannoo.

Dit project kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders & De Belgische Tax Shelter maatregel.

 

Line Leeters
Line Leeters Senior Project Manager, Hotel Hungaria
Pim Niesten
Pim Niesten Vlogger en cameraman

 

Over Onze Natuur - Hotel Hungaria

Aan de andere kant van de wereld lijkt het gras altijd groener, mysterieuzer en indrukwekkender. We staren met grote ogen naar buitenlandse beelden van exotische dieren en hun weelderige biotopen maar vergeten ondertussen eens door het raam naar buiten te kijken.

Als je dat zou doen, zou je merken dat wat er zich in je achtertuin afspeelt minstens even fascinerend is. En eens je dat gezien hebt, zal je er nooit meer naast kunnen kijken: Onze Natuur is onwaarschijnlijk wild.

Onze Natuur wil je het wilde België in volle glorie laten ontdekken met ongeziene beelden, onvertelde verhalen, actualiteit, live cams en evenementen waardoor je niet anders kan dan je wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Door weer en onweer. Om 11 miljoen Belgen te doen inzien dat we grenzeloos trots mogen zijn op wat er zich in ons eigen land afspeelt.

Zo willen we de band tussen de Belgen en hun natuur versterken. Want als je met zoveel fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen.