Onze Natuur krijgt vaste voet aan grond in België

Onze Natuur krijgt vaste voet aan grond in België

Een nieuwe zomer, nieuwe vooruitzichten. Maar laten we eerst even terugblikken op de voorbije weken. Terwijl de coronacurves daalden, gingen onze cijfers in stijgende lijn. Elke week maken we meer en meer Belgen helemaal wild van onze Belgische natuur. Met 2,4 miljoen impressies, gemiddeld 70.000 bezoekers per maand (april, mei en juni) en een dikke 31.000 volgers op onze social mediakanalen blikken we tevreden terug op de afgelopen periode. Dit waren alvast de highlights uit Onze Natuur.

Bienvenue Robin!

De redactie van Onze Natuur verwelkomt Robin Hanciaux als Franstalige copywriter. Robin is een jonge avonturier gepassioneerd door taal en de Belgische natuur. Sinds begin juli versterkt hij het team van Onze Natuur op redactioneel vlak met boeiende verhalen, tips en interviews over al het moois in de natuur ten zuiden van onze hoofdstad.

Story image

De Grote Onze Natuur Quiz

Tijdens de lockdown peilden we naar de natuurkennis van alle Belgen in de Grote Onze Natuur Quiz, in samenwerking met Agentschap Natuur & Bos en iVox. In deze quiz kreeg elke deelnemer 20 vragen over fauna en flora voorgeschoteld. Mede dankzij een artikel in Knack/Le Vif bereikten we uiteindelijk 90.000 deelnemers. Zij konden aan het einde van de test hun eigen resultaten vergelijken met het gemiddelde binnen hun leeftijdscategorie en het resultaat delen op social media. Volgend jaar komt er een vervolg zodat we de resultaten kunnen vergelijken.

Hoe is het met jouw natuurkennis gesteld? Kom het meteen te weten in De Grote Onze Natuur Quiz.

Aanstekelijke zeevonk

Gedurende twaalf weken ging Pim elke week op zoek naar de mooiste beauty shots van wilde dieren en natuurfenomenen in Iedereen beroemd. Zijn passages gingen niet onopgemerkt voorbij. Zag jij de reportage over de betoverende zeevonk bijvoorbeeld al? Geniet nog eens van dit betoverende lichtspektakel aan onze Belgische kust.

Onze Natuur op je salontafel dankzij Lannoo

Dit najaar lanceren we ons eerste boek – uit een reeks van vier – bij Uitgeverij Lannoo. Onze fotografen en cameracrew verzamelden tijdens het draaien van onze prestigieuze Canvas-documentaire al heel wat betoverende natuurbeelden van wondermooie landschappen, zeldzame fauna en weelderige flora. In dit fotografieboek van koffietafelformaat ontdek je een eerste reeks beelden uit het dagboek van Pim.

‘Onze Wildernis’ natuurspecial in EOS Magazine

Sinds vorige week kan je de EOS Zomerspecial ‘Onze Wildernis’ in de winkel en online vinden. In deze editie, een samenwerking met Onze Natuur, lees je alles over de natuur in eigen land, vertellen bekende en minder bekende experts over hun favoriete natuurgebieden en krijg je lees- luister- en kijktips van de EOS redactie. Bovendien lees je ook een boeiend interview met Pim van Onze Natuur.

 

We blijven de hele zomer door verrassende content maken. Als je ideeën wil bespreken, laat dan zeker van je horen.

We wensen je een deugddoende zomer vol leuke natuuruitstapjes!
​Het team van Onze Natuur

 

 

Over Onze Natuur - Hotel Hungaria

Aan de andere kant van de wereld lijkt het gras altijd groener, mysterieuzer en indrukwekkender. We staren met grote ogen naar buitenlandse beelden van exotische dieren en hun weelderige biotopen maar vergeten ondertussen eens door het raam naar buiten te kijken.

Als je dat zou doen, zou je merken dat wat er zich in je achtertuin afspeelt minstens even fascinerend is. En eens je dat gezien hebt, zal je er nooit meer naast kunnen kijken: Onze Natuur is onwaarschijnlijk wild.

Onze Natuur wil je het wilde België in volle glorie laten ontdekken met ongeziene beelden, onvertelde verhalen, actualiteit, live cams en evenementen waardoor je niet anders kan dan je wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Door weer en onweer. Om 11 miljoen Belgen te doen inzien dat we grenzeloos trots mogen zijn op wat er zich in ons eigen land afspeelt.

Zo willen we de band tussen de Belgen en hun natuur versterken. Want als je met zoveel fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen.