Onze Natuur en Mooimakers strijden samen tegen zwerfvuil

Onze Natuur en Mooimakers strijden samen tegen zwerfvuil

Zelfs nu we massaal in ons kot blijven, vinden onze boswachters nog zwerfvuil en sluikstortafval in bossen en parken. Maar de Belgische natuur is een plek waar zwerfvuil niet thuishoort. Daarom slaan Onze Natuur en Mooimakers, een initiatief van de OVAM, Fost Plus en de VVSG, de handen in elkaar om onze fauna en flora te beschermen.

Wat doet Mooimakers?

De strijd tegen zwerfvuil is de strijd van iedereen. Niet alleen onze natuur maar ook alle straten en pleinen zijn veel leefbaarder wanneer we ze samen proper houden, toch? Daarom doet Mooimakers veel meer dan sensibiliseren alleen. Mooimakers voert ook onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling en ondersteunt iedereen die zich engageert in de strijd tegen zwerfvuil op een proactieve manier. Om de daad bij het woord te voegen, zet Mooimakers zelf ook leuke acties op waardoor iedereen, jong en oud, mee kan doen met deze maatschappelijke beweging.

 

Wat betekenen Mooimakers en Onze Natuur voor elkaar?

Mooimakers gelooft dat ieder van ons het verschil kan maken en wilt daarom zoveel mogelijk mensen informeren, sensibiliseren en verbinden. Precies dat maakt Mooimakers zo’n interessante partner voor Onze Natuur. Want mooie en rijke natuur krijg je pas als die proper is. Deze samenwerking is dus de uitgelezen kans om elkaars verhaal te versterken en elkaars boodschap mee uit te dragen. 

Samen schrijven we een schoon verhaal met impact

Op ons online natuurplatform krijgen we duizenden bezoekers per dag die we graag betrekken in onze gezamenlijke strijd tegen zwerfvuil. Van ploggingacties tot tips en wedstrijden, ook zo kunnen we Belgen dichter bij onze eigen fauna en flora brengen. Want iets waar je zelf van geniet, daar zal je ook vanzelf meer zorg voor dragen. Als iedereen zijn eigen buurt proper houdt, komen we al een heel eind. Zelfs in tijden waarin we soms dagen of weken niet verder gaan dan onze eigen tuin of straat.

Naast het online magazine en de social kanalen van Onze Natuur komen er dit jaar ook nog boeken, uitgegeven bij Lannoo, en als kers op de taart een 7-delige natuurdocumentaire op Canvas in 2022. Met partners zoals Mooimakers koppelen we dus een uniek engagement aan dat van ons. Zo schrijven we tussen nu en 2022 samen een verhaal met impact.

Line Leeters
Line Leeters Senior Project Manager, Hotel Hungaria
Pim Niesten
Pim Niesten Vlogger en cameraman

 

 

Over Onze Natuur - Hotel Hungaria

Aan de andere kant van de wereld lijkt het gras altijd groener, mysterieuzer en indrukwekkender. We staren met grote ogen naar buitenlandse beelden van exotische dieren en hun weelderige biotopen maar vergeten ondertussen eens door het raam naar buiten te kijken.

Als je dat zou doen, zou je merken dat wat er zich in je achtertuin afspeelt minstens even fascinerend is. En eens je dat gezien hebt, zal je er nooit meer naast kunnen kijken: Onze Natuur is onwaarschijnlijk wild.

Onze Natuur wil je het wilde België in volle glorie laten ontdekken met ongeziene beelden, onvertelde verhalen, actualiteit, live cams en evenementen waardoor je niet anders kan dan je wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Door weer en onweer. Om 11 miljoen Belgen te doen inzien dat we grenzeloos trots mogen zijn op wat er zich in ons eigen land afspeelt.

Zo willen we de band tussen de Belgen en hun natuur versterken. Want als je met zoveel fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen.