Biobest draagt zorg voor Onze Natuur

Biobest draagt zorg voor Onze Natuur

Samen onze Belgische fauna en flora beschermen

De natuur is zonder twijfel ons dierbaarste bezit. Daarom zijn we er het allemaal over eens dat we onze Belgische fauna en flora zo goed mogelijk moeten beschermen. Of je dat nu doet met biologische bestrijdingsmiddelen of door ongeziene beelden, meeslepende verhalen en handige tips te delen, het enige wat telt is dat we zorg dragen voor onze natuur. Die gemeenschappelijke doelstelling legde de basis voor een waardevol partnership tussen Onze Natuur en Biobest. 

Van het onderzoekslab tot het bos

Terwijl onze cameracrew zich een weg baant door de velden, een camouflagetent opzet in het bos of offroad gaat om ongeziene beelden te maken, doen de medewerkers van Biobest hun werk op een heel andere manier. In de serre maar ook in het lab gaan zij op zoek en doen ze onderzoek naar biologische oplossingen om onze natuur te beschermen. Naast het inzetten van nuttige insecten voor biobestrijding en bestuiving doet Biobest ook aan onderzoek in het Biobest Greenlab. Hier gaan ze bijvoorbeeld na wat de neveneffecten van chemische gewasbeschermingsmiddelen op nuttige organismen zijn. 

Biobestrijders houden Onze Natuur gezond

Van de meedogenloze buxusmot tot kleine wolluisjes, de natuur plaagt zichzelf soms. Een aantal van de ziekten en plagen die onze Belgische fauna en flora aantasten, is namelijk van natuurlijke afkomst. Gelukkig kunnen we die dankzij Biobest ook weer op een natuurlijke manier, zonder schadelijke chemicaliëen, tegengaan. Aan de hand van biologische bestrijding met o.a. nuttige insecten, mijten en aaltjes houdt Biobest onze leefomgeving veilig en gezond. Van professionele kassen en nabijgelegen openbare parken tot onze eigen tuin.

Story image

Sommige van die insecten helpen trouwens ook bij de verderzetting van inheemse bloemen- en plantensoorten. Hommels zijn bijvoorbeeld uitstekende biologische bestuivers en spelen een essentiële rol bij kruisbestuiving van veel inheemse gewassen. Insecten zijn dus van groot belang voor onze natuur. Biobest werkt bovendien al meer dan 30 jaar met deze biologische oplossingen en is wereldwijd een van de meest ervaren spelers in deze sector. Natuurbescherming op z’n best dus.

Samen de natuur beschermen

Deze samenwerking met Biobest brengt Onze Natuur weer een stapje dichter bij haar doelstelling: de kwetsbare en kostbare natuur om ons heen beschermen. We zijn ervan overtuigd dat wie onze fauna en flora ten volle kan ontdekken en beleven, er spontaan meer zorg voor zal dragen. Daarom schrijven we voortaan samen verder aan een impactvol verhaal, met als eindpunt een grandioze 7-delige natuurdocumentaire op Canvas in 2022.

In tussentijd vlogt Pim voor Iedereen Beroemd

Van een springerige eekhoorn en baltsende aalscholvers tot rammelende hazen en de prachtige boshyacinten die in bloei staan. Ook al moeten we in ons kot blijven, je hoeft geen seconde te missen van de prachtige natuur om je heen. Pim neemt je in Iedereen Beroemd namelijk mee naar een aantal van de mooiste plekjes in België om er unieke beelden van inheemse fauna en flora te maken. Pim vlogt elke donderdagavond om 19u50 op Eén.

Over Onze Natuur - Hotel Hungaria

Aan de andere kant van de wereld lijkt het gras altijd groener, mysterieuzer en indrukwekkender. We staren met grote ogen naar buitenlandse beelden van exotische dieren en hun weelderige biotopen maar vergeten ondertussen eens door het raam naar buiten te kijken.

Als je dat zou doen, zou je merken dat wat er zich in je achtertuin afspeelt minstens even fascinerend is. En eens je dat gezien hebt, zal je er nooit meer naast kunnen kijken: Onze Natuur is onwaarschijnlijk wild.

Onze Natuur wil je het wilde België in volle glorie laten ontdekken met ongeziene beelden, onvertelde verhalen, actualiteit, live cams en evenementen waardoor je niet anders kan dan je wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Door weer en onweer. Om 11 miljoen Belgen te doen inzien dat we grenzeloos trots mogen zijn op wat er zich in ons eigen land afspeelt.

Zo willen we de band tussen de Belgen en hun natuur versterken. Want als je met zoveel fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen.